FreeSpace Portal Fórum: Kam investovať peniaze? - FreeSpace Portal Fórum

Skočiť na obsah

Strana 1 z 1
  • Nemôžete založiť novú tému
  • Nemôžete odpovedať na túto tému

Kam investovať peniaze? čo a ako kde sa oplatí Ohodnotiť tému: -----

#1 Užívateľ nie je na Fóre   Axel Wers 

• Profession: Meurtrier
  • Zobraz blog
  • Zobraz albumy
  • Skupina: Chief Manager
  • Registrácia: 3. marec 06

Príspevok bol napísaný: 8. február 2010 - 18:28:33

Uvažujem nad reorganizáciou mojich financií, keďže som dosť lenivý sa o tieto veci starať a väčšinou to nechám všetko ležať ladom, tak už dávno nastal čas aby som s tým niečo začal robiť. Počul som, že investície do podielových fondov by sa po kríze mohlo oplatiť. Ale nemám žiadne skúsenosti, kto vie dobre poradiť kam dobre investovať peniaze?
0

Strana 1 z 1
  • Nemôžete založiť novú tému
  • Nemôžete odpovedať na túto tému

Ostatné odpovede k téme

#2 Užívateľ nie je na Fóre   game 

• phantom fsp
  • Zobraz blog
  • Zobraz albumy
  • Skupina: Management

Príspevok bol napísaný: 8. február 2010 - 19:29:02

neviem či chceš zbohatnúť naraz, alebo stačí vyrovnaný rast, jediný podielový fond, ktorý prakticky nestratil nič zatiaľ ani počas krízy, len sa na chvíľu občas zastavil, a straty boli skutočne miniminálne, bol ten najjednoduchší eurový / predtým korunový / peňažný fond, ktorý investuje hlavne do našich podnikov a nášho trhu
spravidla tie, ktoré boli premakanejšie a akciové a riskantnejšie a kdejaké svetové, tratili, niektoré hodne. sľubovali rýchlejší rast, ale aj risk. toto je moja skúsenosť z jednej banky, jednoduchý peňažný fond mám už nejakých sedem rokov, a ešte netratil, pomaličky ale vytrvalo stúpa, mala som aj riskantnejší, kde boli prvé výnosy nadštandardné, ale prvé straty tiež, do toho prišla kríza a kto fond nezrušil, aj so stratou, mal straty výnimočne veľké.
momentálne nechcem žiadne riskantné podiely.
0

#3 Užívateľ nie je na Fóre   Axel Wers 

• Zobraz blog
  • Zobraz albumy

Príspevok bol napísaný: 8. február 2010 - 20:30:31

A aké sú tam úroky? Predbežne som pozeral terminované vklady u SLSP a tam s tými 0,15% na 1 mesiac si robia srandu, že? Však to vychádza, povedzme za 2000€ by mi po mesiaci pripočítali 25 centov a to ešte daň odrátajú, no to si musia fakt asi prdel robiť. To už keď sa v Tescu okolo pokladní prejdem hore-dole tak nájdem viac :unudeny:
0

#4 Užívateľ nie je na Fóre   game 

• phantom fsp
  • Zobraz blog
  • Zobraz albumy

Príspevok bol napísaný: 8. február 2010 - 21:01:38

obávam sa, že termínované vklady sú také, najväčšie úroky má na TV Ja & Ty banka ... : )

termínované vklady sú len také odložisko peňazí na chvíľu, boli časy, keď sa tam rozdávali dvadsaťpercentné útroky, ale také už nebude ...
myslela som na podielové fondy ... konkrétne napr. v slsp tu http://www.amslsp.sk/

a konkrétne ten prvý, eurový peňažný fond, keď v ňom pôjdeš hlbšie, dajú sa tam nájsť mesačné reporty, napríklad za január 2010
je tam aj hodnotenie ako najmenej rizikový

sú tam všetky momentálne fungujúce fondy aj s podmienkami, s grafmi, investovaním aj s poplatkami, s výnosmi a prognózou
0

#5 Užívateľ nie je na Fóre   Axel Wers 

• Zobraz blog
  • Zobraz albumy

Príspevok bol napísaný: 10. február 2010 - 19:24:39

Prezrieť príspevokgame, dňa 8. február 2010 - 21:01:38, napísal(a):

myslela som na podielové fondy ... konkrétne napr. v slsp tu http://www.amslsp.sk/

No také niečo som myslel. Teraz už len treba sledovať ako sa hýbu hodnoty. To však záleží na tom ako sa odvíja kríza :ermm:
0

#6 Užívateľ nie je na Fóre   game 

• phantom fsp
  • Zobraz blog
  • Zobraz albumy

Príspevok bol napísaný: 13. február 2010 - 00:08:24

no práve som našla článok s honosnoným názvom Do ktorej banky sa vyplatí uložiť peniaze? ...

zaoberajú sa tam "len" termínovanými vkladmi, ktoré sme tu odpísali ako odkladisko na chvíľu .... je jedno, v akej banke si klient otvorí termánovaý vklad, tie úroky sú priam výnimočné :

do ktorej banky uložiť na TV peniaze ?
0

#7 Užívateľ nie je na Fóre   fabala 

• Newbie
  • Zobraz blog
  • Skupina: Members
  • Registrácia: 18. február 10

Príspevok bol napísaný: 19. február 2010 - 11:02:17

Prezrieť príspevokAxel Wers, dňa 8. február 2010 - 18:28:33, napísal(a):

Uvažujem nad reorganizáciou mojich financií, keďže som dosť lenivý sa o tieto veci starať a väčšinou to nechám všetko ležať ladom, tak už dávno nastal čas aby som s tým niečo začal robiť. Počul som, že investície do podielových fondov by sa po kríze mohlo oplatiť. Ale nemám žiadne skúsenosti, kto vie dobre poradiť kam dobre investovať peniaze?

žeby investovať do ženy? :dalbysomsi:
0

#8 Užívateľ nie je na Fóre   lopata555 

• Súdruh
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Skupina: Advanced Members
  • Registrácia: 11. september 08

Príspevok bol napísaný: 19. február 2010 - 15:32:50

investovať do ženy sa neoplatí :P
1

Zdieľať túto tému

Strana 1 z 1