FreeSpace Portal Fórum: Choroba je super - FreeSpace Portal Fórum

Skočiť na obsah

Strana 1 z 1
  • Nemôžete založiť novú tému
  • Nemôžete odpovedať na túto tému

Choroba je super čím viac chorôb, tým lepšie - nový druh mučeníctva, toď životný štýl Ohodnotiť tému: -----

#1 Užívateľ nie je na Fóre   Eiensama 

• Devil beside you
  • PipPipPipPipPip
  • Zobraz blog
  • Skupina: Active Members
  • Registrácia: 22. január 09

Príspevok bol napísaný: 28. jún 2009 - 20:47:56

Nu tja, tak niekolko rokov dozadu mi pozistovali niekolko psychickych chorob a veru som nevedela, co s tym. Potom som stretla kamosa, ktory mal tiez podobne obtiaze a dokonca este viac problemov. Povedala som si, fajn, tak naozaj nie som jediny trkvas na tomto svete. Potom som postretavala viac ludi s podobnym problemom a tiez to bolo... lepsie? Ako som sa vsak zoznamala viac a viac s roznymi ludmi, zacala som zistovat, ze prakticky kazdy to ma... no to predsa nie, taka nahoda? A kazdy sa s tym tak rad chvastal...

"Je trpim manio-depresiami a ADHD! xD!!"

"Mam taku a onaku chorobu xDD!!"

Sla som na jedno forum - a samozrejme, bola tam tema s jednym testom, ktory cloveku mal urcite psychicku chorobu - samozrejme kazdy takyto test sa ma brat s rezervou, ale ked som si tak pozerala vysledky ostatnych ludich, zistila som, ze prakticky kazdy z nich trpi manio-depresiou, depresiami, migrenami, roznymi poruchami osobnosti a spravania, paranojami, ktovieeste cim, pricom percentualne tie vysledky u kazdej osoby boli v rozmedzi 80 - 90 percent a kazdy sa s tym tak chvalil... ake je to wow a super a cool a no uzas... samozrejme, test je predsa len test, ale naozaj je to cista nahoda a fakt sa na jednom diskusnom fore stretne taka skupina doslova psychicky narusenych ludi? alebo kazdy prehanal?

no samozrejme ze nie... dobre ze im tam nepovychadzalo, ze su to vsetci sociopati.

a tak to by ma zaujimalo - preco je tomu tak, ze cim viac chorob clovek ma, tym lepsie? a bum, clovek si hned urci niekolko psychickych chorob, plus este zvelici niekolko normalnych priznakov zataze kosti a svalov a uz kade lozi teda sa doslova chvasta tym, aky je chory, smeje sa tomu, super, sranda je... a tomu nerozumiem. ako tak fajn, su ludia, co chcu pozornost... ale takto? robit zo seba... choreho cloveka? naschval? zvelicovat? takto?

jedna vec je, ze naozaj su ludia, ktori tymto trpia, ale zase iba s usmevom na tvari vsade chodili a kazdemu hned podavali zoznam svojich ochoreni? preco? preco takto dost ludi prehana a preco sa tak spolu zoskupuju a spolocne este jeden druheho predbiehaju? takyto zivotny styl? tak prosim vas... to uz je vrchol, aby niekto vo svoj prospech zneuzival to, ze ma depresie, pripadne nejaku horsiu minulost alebo problemy... a robit zo seba stred pozornosti a mucenika.

vyjadrite s k tomu prosim, pretoze toto ma mata uz dlhsi cas
0

Strana 1 z 1
  • Nemôžete založiť novú tému
  • Nemôžete odpovedať na túto tému

Ostatné odpovede k téme

#2 Užívateľ nie je na Fóre   doll 

• Rear Admiral
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Zobraz blog
  • Zobraz albumy
  • Skupina: Advanced Members
  • Registrácia: 4. marec 06

Príspevok bol napísaný: 28. jún 2009 - 20:57:19

zaujimala by ma vekova skupina dotycnych ktora sa objavila na spominanom fore

pretoze normalny dospely clovek sa nechvali a nevysmieva z chorob ktore trapia jeho ci ostatnych
0

#3 Užívateľ nie je na Fóre   game 

• phantom fsp
  • Zobraz blog
  • Zobraz albumy
  • Skupina: Management
  • Registrácia: 3. marec 06

Príspevok bol napísaný: 28. jún 2009 - 21:12:21

zrejme je to in
nenapadá mi teraz lepší výraz, možno sú naše duše a mozgy lepšie zdiagnostikované a každá doba má svoje neduhy
všetci sme v dnešnom svete nejakým spôsobom postihnutí, a nemyslím tým len klasické civilizačné choroby, ale psychickú záťaž, ktorá sa takmer denne stupňuje
tak ako svojho času diagnostikovanie disgrafie a dislexie urobilo z prepadákov normálnych žiakov, či ako prináša dnešná doba viac a viac alergikov, myslím, a nech sa so mnou hádajú psychológovia v pohode, duša nestíha za náporom, ktorý ju postihuje
to je jedna vec
druhá je, že tí, ktorí skutočne trpia diagnostikovanými ťažkými depresiami, manio depresiami, a kdečím, sa s tým ťažko zmierujú, posťažujú sa rovnako ako pri akejkoľvek inej bolesti, lebo je to niečo, čo trápi a omína ...
nechvália sa
deti to zrejme pociťujú ako ospravedlnenie za kdečo, čo nám tolerované nebolo, im je ... niečo ako kedysi neschopnosť naučiť sa čítať
ale aj tak si myslím, že naučiť sa správať ako človek môže prakticky každé dieťa, s výnimkou ťažkých postihnutí

neviem, či píšem dosť jasne ... včera som mala zasa rozhovor medzi dverami s mojou susedou učiteľkou, a myslím, že patrenie do klanu mladistvých diagnostikovaných kdejakých psychických diagnóz nie je ospravedlnením na všetko, čo dnes deti dokážu vyprodukovať trebárs na škole ... či mimo nej
0

#4 Užívateľ nie je na Fóre   Eiensama 

• Devil beside you
  • PipPipPipPipPip
  • Zobraz blog

Príspevok bol napísaný: 28. jún 2009 - 21:35:43

doll - od 14 do 19... prakticky zase "dnesna" mladez... myslim, ze som tam pobadala aj vyssie vekove kategorie... boli tam ludia, tiez v tom rozmedzi, ktorym sa nepacilo, ako sa tam tym kazdym vytahuje, a aj sa tak vyjadrili, ale zase inak ich tam bolo plno <_<
0

#5 Užívateľ je na Fóre   aljak63 

• Lamička
  • Zobraz blog
  • Skupina: Contributors
  • Registrácia: 19. október 07

Príspevok bol napísaný: 29. jún 2009 - 07:47:19

Ja dnešné trendy a tie "in" veci už nechápem. Necítim sa dobre v tomto premodernizovanom svete, kde sú "in" veci ako bezcieľné ožieranie sa, vyvádzanie po nociach, všetky tie násilné činy mladistvých, devastácia verejných priestranstiev, vulgarizmy, tie skvelé "módne" štýly (hip-hop, emo, a pod.), žiadna morálka, úplne neprimerané životné hodnoty ... je mi z toho zle! Cítim sa v takomto svete dosť zle, ako keby som sem ani nepatril!

Čo sa týka témy, ani ja to nepochopím, čo je na tom chvályhodné. Také psychické vady, alergie alebo iné choroby sú v dnešnej dobe už úplne normálna vec a len o málokom by sa dalo povedať, že by bol úplne v poriadku. Ale aby som mojimi chorobami machroval? Tak to by bolo už moc, väčšinou si to nechávam pre seba, ale keď sa niekto spýta, že prečo napr. nepijem, alebo nechodím do zafajčených podnikov, tak mu to vysvetlím, že kde je problém.
0

#6 Užívateľ nie je na Fóre   Eiensama 

• Devil beside you
  • PipPipPipPipPip
  • Zobraz blog

Príspevok bol napísaný: 3. júl 2009 - 21:09:05

prave teraz som si k tejto teme spomenula na jedno dievca - chodili sme spolu na vysku, ale po prvom rocniku to vzdala... pamatam si jednu vec, co povedala

boli sme prave pred skolou. fajcili sme, rozpravali sme sa, smiali, a potom ona zapoti "jaj, taku mam migrenu, ze by som vrazdila."

migrena? s usmevom na tvari? dalsia moja kamoska, a vlastne vacsina ludi, ktori uz zazili migrenu, by neboli schopni existovat na slnku a smiat sa v takom stave... a ona... neviem ci len chcela upriamit na seba pozornost, zvelicovala, vymyslala si... ale tiez prakticky vyuzivala chorobu vo svoj prospech.

jedna vec je, ze takto sa snazit byt stredobodom pozornosti je absurdne, a druha vec potom je, ze ludia si potom zacnu mysliet, ze teda tie choroby, ze to je nic, ved to kazdy ma a kazdy sa tak smeje a ze teda lekari len zvelicuju a nie je to vobec take vazne...
0

#7 Užívateľ nie je na Fóre   game 

• phantom fsp
  • Zobraz blog
  • Zobraz albumy
  • Skupina: Management
  • Registrácia: 3. marec 06

Príspevok bol napísaný: 3. júl 2009 - 21:36:29

a hlavne keď má každý druhý depresiu ... to milujem
so skutočnou depresiou by boli na tom trochu ináč ...
a s migrénou je to rovnaké ...
vychádza to tak, že je to skutočne in, dnes keď niekto nemá niečo, čo má každý, nie je hodný toho, aby bol členom nejakej spoločnosti
nechcete niekto bolesti hlavy, boľavú chrbticu a spleen ? radšej nebudem patriť nikam, ale ja to nechcem
0

#8 Užívateľ nie je na Fóre   Eiensama 

• Devil beside you
  • PipPipPipPipPip
  • Zobraz blog

Príspevok bol napísaný: 3. júl 2009 - 22:20:34

heh, na ludia to robia pri takych "primitivnych" chorobach, ktore su... viac rozsirene, aspon ako som si vsimla... najlepsie je chvalit sa psychickou chorobou, depresiami, paranojami, migrenou, pripadne zvelicovat niektore priznaky a hrat sa, ze to nie je obycajna chripka alebo len zataz z prace, skoly, ci zo stresu, ale rovno z toho robit rakovinu, infarkt a atd... cim horsie to je, tym lepsie
0

Zdieľať túto tému

Strana 1 z 1