RoSo,
oslavoval si ? teraz to bolo aktuálne ... alebo sentimentalita prešla
všetky takéto sviatky boli ako veľké bubliny, vlastne to až tak nevadilo ... nenávidela som mdž, ale 1.máj sa celkom dal zvládnuť, a malým deckám sa to páčilo, dostali do ruky mávatko a mali sa na čo pozerať ...
ja vlastne ani neviem, aké sme mali pocity ... ten sviatok mal opodstatnenie, je to sviatok práce, predvádzali sa tam pracujúci, ale problém bol s tým, pred kým a ako ...
aspoň pokiaľ si pamätám, vždy som si pripadala ako idiot, keď sme povinne, v rovnošatách, mávali nejakým ľudkom na "tribúne" a nikdy som nemala ani šajn, kto sú to ... jaj ano, vždy tam bol nejaký ruský / pardon, sovietsky/ dôstojník ... to si pamätám ...
napadlo ma, že naposledy som bola "povinne" v sprievode ako tretiačka na gympli - nikdy viac

v tv nič iné vtedy nebolo, tak sa občas pozeral sprievod v Moskve, trvalo to dlhé hodiny, a vždy ma napadlo, či tým otráveným ľuďom na tribúne nebolí ruka ... mávali sprievodu skoro celý čas odušu
nj ...
aha, a ráno o siedmej či tak akosi začal mestký rozhlas rezko vyhrávať pochodové piesne a po sprievode sa to všetko vrhlo na stánky a kto len mohol, jedol a pil a na amfiteátri bol "pestrý program", tradične Krajíček, Hlaváček a spol. ...

nepamätám si z toho nič, len že tam boli