Rozdelenie ľudí podľa všetkých kritérií
Príspevok bol napísaný: 28. február 2007 - 18:32:39
samozrejme poznáme viacero delení...
napríklad na sangvinika, melancholika, flegmatika a cholerika...
alebo dobrí ľudia a zlí...
ako delíte ľudí vy?
Ostatné odpovede k téme
Príspevok bol napísaný: 5. júl 2007 - 13:53:08
Príspevok bol napísaný: 5. júl 2007 - 13:58:30
gowinda, dňa 5. 7. 2007 14:34:23, napísal(a):
a máš pravdu, svoje názory kvôli vám nezmením ...... nie som dokonalá, ale ani vy nie ste a nenarobím okolo toho rečí ako vy
už si bola na to upozornená, že pozor na tie tvoje dehonestujúce príspevky, keď si ani len neuvedomuješ, že ti tu píšu nie prázdne nicky, ale ľudia ... okrem toho by ti skutočne nezaškodilo popozerať trochu aj staršie príspevky, či si prečítať niečo o ostaných členoch, s ktorými diskutuješ - že nevieš, komu a čo hovoríš, tak si preplnená sama sebou ...
kvôli nám nemusíš meniť názory - skús kvôli sebe.
gowinda, dňa 5. 7. 2007 14:53:08, napísal(a):
zabudla si na jednu vec, moja - toto je DISKUSNÉ fórum - to znamená, že sa tu DISKUTUJE - k tomu patrí aj čítanie toho, na čo reagujeme ...
ale to ty nepotrebuješ vedieť, ty si prišla len napísať svoje príspevky.
kde a koľko napíšeš, je z časti tvoja vec - že akou formou a ako, je vec fóra a moderátorov.
Príspevok bol napísaný: 5. júl 2007 - 14:01:50
Príspevok bol napísaný: 5. júl 2007 - 14:14:57
prečo si stále taká presvedčená o jedinej správnosti svojich názorov, o jedinej správnej farbe, ktorou sa dá písať, o jedinej možnej správnej ceste naklusať najedno fórum a písať svoje jediné správne sentencie a všetky ostatné odpratať šmahom ruky ako totálne nezaujímavé, odpísať všetkých čllenov tým, že ty a tvoja rodina ste jediní správni a spravodliví na celej zemeguli, a všetci ostatní aušus nehodní povšimnutia, jednoduch ťa nezaujímajú, ty máš svojich priateľov inde a hotovo.... no ?
Príspevok bol napísaný: 5. júl 2007 - 14:19:36
Príspevok bol napísaný: 5. júl 2007 - 14:27:09
Príspevok bol napísaný: 5. júl 2007 - 14:28:04
Príspevok bol napísaný: 5. júl 2007 - 14:36:11
Príspevok bol napísaný: 5. júl 2007 - 14:40:19
Príspevok bol napísaný: 5. júl 2007 - 14:46:36
Príspevok bol napísaný: 5. júl 2007 - 14:52:11
gowinda dam ti radu, zaloz si blog, najlepsie by bolo na sme.sk nech mas velmi vela citatelov... tam si pis tie svoje nazory tak ako robis tu
a dostanes nazory od velkej casti slovenska
a myslim ze ked ti uz tam 1000 ludi povie ze niesi normalna, tak mozno pochopis ze chyba nieje v prijimaci ale v tebe
Príspevok bol napísaný: 5. júl 2007 - 14:56:58
Axel Wers, dňa 5. 7. 2007 15:46:36, napísal(a):
ok, len strpenie
Nokia E50, dňa 5. 7. 2007 15:52:11, napísal(a):
gowinda dam ti radu, zaloz si blog, najlepsie by bolo na sme.sk nech mas velmi vela citatelov... tam si pis tie svoje nazory tak ako robis tu
a dostanes nazory od velkej casti slovenska
a myslim ze ked ti uz tam 1000 ludi povie ze niesi normalna, tak mozno pochopis ze chyba nieje v prijimaci ale v tebe
a čo keď mi to povie sto, tristo, milión ludí? ..... som niekde povedala, že uctievajte moje názory? haha
Príspevok bol napísaný: 5. júl 2007 - 15:28:48
gowinda, dňa 5. 7. 2007 15:56:58, napísal(a):
už to začína byť dosť obohraté, gowinda ... otoč platňu ...
a keď ti to povie sto, dvesto, tisíc ľudí, možno sa ti dostane až k mozgu, že aj tí nedôležití sú ľudia ... a možno lepší ako ty
Príspevok bol napísaný: 5. júl 2007 - 17:52:53
Trochu odbocim od vasej diskusie. Ja delim ludi
na rodinu, na ktorej mi zalezi (manzelka, dcera, rodicia, bratia, svokrovci, svagrina a spol.),
na rodinu, ktora mi je sympaticka,
na rodinu, ktora mi je nesympaticka
na dobrych znamych (takmer priatelia, ale este tomu nieco chyba, nie je ich vela)
na znamych (niektori kolegovia z prace)
a na cudzich ludi, na ktorych mi absolutne nezalezi.
Príspevok bol napísaný: 9. júl 2007 - 20:03:15
no ... delim ludi na:
1) ktorych mam rada na prvy pohlad (99% svetovej populacie), ktorych nemam rada na prvy pohlad
2) ti sa vlastne delia po odozneni ucinku "a" sami... na tych, co ma nemaju radi (99% svetovej populacie) a ten zbytok, xixixi
kriteria su cisto subjektivne, osobne, neverbalizovatelne
edit: je celkom zaujimave, ze ked chcem napisat odrazky a) a b-zatvorka, tak dostanem smajlika
Príspevok bol napísaný: 3. november 2007 - 20:33:43
Polaris, dňa 1. 3. 2007 11:26:06, napísal(a):
Pocuj ja ti nieco poviem. Bol som normalny chalan kym moja partia nezacala byt taka protivna v style ze nieco zacali robit take narazky ze som decko a take ine veci a shadzovali ma pred kazdym a robili proste to aby my zneprijemnili zivot vies preco lebo som vraj taka povaha ze ktora proste nemoze byt s nikym kamarat a pritom oni vsetci su decka a su taki. Toto proste pochopi len ten ktory to ma prezite a ktory vie co to je. Ja som normalny nemyslim si to ale povedali to ludia ktori uz co to chapu a vedia o com hovorim ale ak by som sa mal definovat tak takto: no som za kazdu srandu pochopim vela veci co sa deje ale ked niekto podryva tak to beriem zo srandy lebo som uz voci takemu niecomu odolny ale ked to urobim aj ja ako srandu tak ti druhi sa vecinou urazia a potom ma beru ....... tak ako... cize v tom to vsetko je... Ale ked mate podobny problem vedzte ze to nieje vo vas a aj ti co su vasi najlepsi kamarati a najblizsi vam toto mozu urobit ale viem iba jedine hladat taku osobu ktora zazila to iste ..... lebo taketo osoby su rovnake a nikdy sa nestane to......
Príspevok bol napísaný: 8. november 2007 - 17:02:48
O mne zas vravia, že som moc vážna, tichá, že nemám zmysel pre humor, ale keď chcem aby ma brali vážne,
tak musím byť taká ! a ja si radšej nechcem z nikoho robiť ..., preto sa tak správam ako sa správam. Nemám
dosť energie na to aby som niekoho rozosmievala alebo srandovala.
Z ľudí nikdy nevýjdeš, vždy nájdu nejakú chybu na tebe.
Tento príspevok upravil Klingonka: 8. november 2007 - 17:03:41
Príspevok bol napísaný: 8. november 2007 - 20:07:41
nehovorte mi o pestrosti, o tom, že to aspoň nie je nudné, ... vedela by som oceniť, vyjsť s každým
čím ďalej, tým menej znášam konfliktné situácie
byť vážna asi nie je recept na to, aby ma brali vážne ... alebo je ?
momentálne som medzi ľuďmi, u ktorých nefunguje normálny pozdrav, prosím, ďakujem ... a ešte som aj zaškatuľkovaná
ja som niekam rozdelená či zadelená, chápem, že nemôžem byť každému sympatická, ale už viem, aké je to byť odsúdená dopredu
Príspevok bol napísaný: 9. november 2007 - 11:43:46
ľudia, s ktorými sa ešte ako tak dá vychádzať
ľudia, ktorým je lepšie sa vyhnúť
Príspevok bol napísaný: 13. jún 2008 - 19:41:43
Flash, dňa 3. 11. 2007 21:33:43, napísal(a):
sakra ako vidim tak sme si strasne podobni... uz ked som prisiel na toto forum, som si vsimol, ze rozmyslas podobne ako ja, mas takmer rovnake nazory ako ja(alebo ja mam rovnake nazory ako ty? vyber si), mas za sebou podobne skusenosti, zacinam verit ze mozem mat na svete dvojnika
ale je to vazne podozrive... este ma porazi ked ti teraz kuknem do profilu a zistim ze si sa narodil v tom istom obdobi ako ja...
Príspevok bol napísaný: 23. september 2008 - 17:58:56
Niektoré rozdelenia sú dané systémom - rodina,práca,súkromie.
Ale ak sa zamyslím na delenie ohľadne mentality,tak mi žiadne systematické delenie nevychádza
Ale hádam také zásadné delenie by som mal.Na dve skupiny....na tých,na ktorých sa môžem spoľahnúť,na tých na ktorých sa spoľahnúť určite nemôžem a na tých,ktorý sa ešte namali možnosť prejaviť sa - takže by išlo vlastne o 3 skupiny,ale zaradil by som tú tretiu,nevyfarbenú skupinu do tej prvej.
Neviem či ste ma pochopili
Pochopili ste ma
Príspevok bol napísaný: 2. november 2008 - 16:47:30
Co sa tyka toho delenia. Dolezity je prvy dojem. Ak s niekym pridem do styku, v rozhovore v priebehu 1 minuty viem priblizne odhadnut aka je dotycna osoba, ako reaguje, ako rozprava a pod. Do 5 minut zistim u neho urcite postoje. Do 30 minut uz viem kto to je (len v mojom hodnotovom meritku) a nasledne vytvorim suflik, zaradim ho s prislusnym oznacenim. Ide o pohnutky v nas samych, ktore vytvoria prave dany suflik a s prave takym oznacenim. Je to neustale prehodnocovanie. Clovek je viac-menej egoista, a preto preferuje prave tie osobnosti, kde sa viac vidi, menej uz take, akymi by chcel byt.(pretoze vie ze sa nezmeni
A v nemalopripadov hra potencialnu ulohu aj celkovy vyzor. A ci je to rodina, znamy, neznamy, tak stale su to ludia, clovek a cize viac-menej platia na kazdeho rovnake meritka. Nie je uplne vylucene, ze brat nepodvedie brata, ale je to predsa mensia pravdepodobnost nez u radovych ludi.
Niektore rozdelenia:
Povahove typy:
- schizotymny typ-su to osoby zlozitej akoby dvojakej ovahy, navonok hrubi aj plachi,vnutri citove prazdno aj najjemnejsia citovost a bohata fantazia, tak kludni a mlcanlivi, nedruzni, zdrzanlivi, vazni aj podivinsky, ako aj plachi,precitliveli, nedotklivi,nervozne, predrazdene typy - maju sklon k abstraktnej filozofii, su skor neprakticky
- cyklotymny typ-je sociabilny,mily,dobrosrdecny typ-su to ludia veseli,plny humoru,zivosti,impulzivity,ale aj skor kludne typy,pokojne,mierne,so sklonom k smutku a ciernym myslienkam
- viskozny(ixotymny typ,epitymny)-sa vyznacuje malou psychickou pohyblivostou, prilnavostou k cloveku, veci al. idey-ich myslienky, reakcie a ciny prebiehaju po stalych, nemennych cestach a len malo vybocuju-su to osoby bez fantazie a vzletu,tuhy,chladny,niekedy ale mozu necakane vybuchnut
Temperamentne typy:
- viscerotonik-sa vyznacuje laskou k pohodliu a akousi nenasytnostou, pokial ide o jedlo,inych ludi a lasku,takyto ludia maju relaxovany postoj,reaguju pomaly a su pomerne vyrovnani,su sociabilni,tolerantni k ostatnym.
- somatotonik-ma rad fyzicke dobrodruzstva a rizika a ma silnu potrebu svalovej fyzickej aktivity, su agresivny,casto necitlivi k pocitom inym a hlucni, su tiez odvazni a za najdolezitejsie povazuju cin,moc a dominanciu
- cerebrotonik-prvoradou je pre neho starost, aby bol nenapadny-su to ludia uzavreti,inhibovani a maju tendenciu skryvat pred ostatnymi seba aj to co ich zaujima-su tajnostkari a rozpaciti, maju casto strach z ostatnych a radsej su sami, najme ked maju problemy-reaguju mimoriadne rychlo,zle zaspavaju a najlepsie sa citia v malych uzavretych priestoroch
dimenz.:
- extrovertny typ-je viac zamerany na vonkajsi svet veci,udalosti a ludi,zavisly na mienke ostatnych, su prakticky zalozeny, pristupny, cinorody, adaptabilny,...
- introvertny typ-je viac zamerany na svoj sukromny, vnutorny svet, zije viac vnutorne,ma bohatu fantaziu a predsta.,vonkajsi svet ho skor obtazuje,...
kazdy ma obidve zlozky v protiklade, ak jeden z postojov je dominantny,druhy ma sklon byt potlaceny a nevedomy, nevedomie introverta je extrovertovane, nevedomie extroverta je introvertovane.
Matematicko-statistickou metodou - faktorovou analyzou - boli zistene skutocne vnutorne determinanty spravania rysov osobnosti:
-inteligencia
-extro-introverzia
-neuroticizmus:
emocna labilita-podpriemerna emoc.kontrola,sila vole a kapacita sebauplatnenia,pomalost v mysleni a spravani,strata vytrvalosti,sociability
emocna stabilita-pokojny
neuroticizmus sa zvysuje s vekom u kazdeho
-psychotizmus:
tvrdost-slaba koncentracia,pamet,necitlivost,strata starostlivosti o druhych,krutost,nevsimavost ku konvenciam,cudactvo
mekkost-umiernenost,nepriebojnost,ohladuplnost,chapavost
Tento príspevok upravil timwood: 2. november 2008 - 16:48:58
Príspevok bol napísaný: 2. november 2008 - 17:41:48
2) na ostatných
podľa záujmov, alebo niečoho typického, čím sa ten daný človek vyznačuje
podľa nejakej no... ako by som to... spätnej väzby... intuitívne proste mám niektorých ľudí radšej, viac ma zaujímajú, funguje proste medzi nami akási chémia, s takýmto človekom (aj keď to nemusí byť známy) si proste sadnem, rozumiem si, aj keď ide o úplne odlišnú osobu , cítim sa uvoľnenejšie. Naopak poznám veľa ľudí, o ktorých by sa dalo povedať, že máme predpoklad rozumieť si (podobná povaha, prostredie v ktorom sa pohybujeme, hudobný, filmový vkus, filozofia, záujmy), ale nefunguje to... tak aby som to zhrnula, delím ľudí na tých, v ktorých vidím pozitívne vibrácie (aspoň pre mňa) a na tých druhých (s tými by som sa bála ísť aj na pár minút na kávu, necítila by som sa celkom ok)... ale to asi každý
podľa ich prirodzeného postavenia v spoločnosti - tým myslím prirodzené autority, tých, čo si nechajú šľapať po hlave, salámistov, intrigánov a podobne
a uvedomila som si, že delím ľudí tak trochu aj podľa toho, či pijú alebo nepijú alkohol na tých s ktorými sa dá ísť opiť a na tých s ktorými nie
Príspevok bol napísaný: 2. november 2008 - 17:48:10
Ale timwood to rozdelenie našich pováh je super
Príspevok bol napísaný: 2. november 2008 - 18:42:51
Bijou, dňa 2. 11. 2008 17:41:48, napísal(a):
a moja úprava tohto delenia: delím ľudí veľmi podľa toho, a čím ďalej, tým viac, či pijú alkohol alebo nepijú alkohol.
a keď pijú, ako a koľko ho pijú. a či sa vedia kontrolovať. či si vedia rozkázať. či sú schopní vychutnávať pohár vína. či do seba čím skôr naliať čím viac.
či pre nich zabávať sa znamená urobiť zo seba niečo, na čo sa nedá pozerať. čo z nich alkohol urobí.
Príspevok bol napísaný: 2. november 2008 - 19:10:14
Príspevok bol napísaný: 2. november 2008 - 19:53:33
Citát
Presne.. ja tiež. A hlavne filtrujem chlapov. Ženy až tak nie.
Príspevok bol napísaný: 2. november 2008 - 20:14:30
ale filtrovat je prilis silne slovo. tak by som to nenazval. skor male bezvyznamne plus, pre zeny, ktore piju :
fernet, vodka, likery +1
iny alkohol -1
pivo -50 000 000
Príspevok bol napísaný: 2. november 2008 - 23:22:06
Súhlasím s viacerými spomenutými rozdeleniami, a keďže v jednoduchosti je krása, skúsim to rozdelenie ľudí ešte z iného uhla:
ľudia otvorení - ochotní počúvať, zvažovať, myslieť a následne i meniť svoj názor pod vplyvom správnych argumentov iných ľudí...
ľudia uzavretí - (osobne ich volám betóny
ľudia - značky "je mi to jedno" - nezaťažujú sa vôbec myslením, stačí im uspokojiť základné životné potreby...tak títo sú mi sympatickejší ako betóny...nič nepokazia, neublížia...
Príspevok bol napísaný: 3. november 2008 - 00:18:09
Príspevok bol napísaný: 3. november 2008 - 11:19:50
edit:
zabudol som som na najdôležitejšie kritérium, podľa ktorého ľudí delím, a to či sa jedná o ženu, alebo o muža. to je moje základné delenie. :-)
Príspevok bol napísaný: 3. november 2008 - 16:16:45
Jednoducho,hrubá šupka mi nevadí,ak je jadro zdravé
Príspevok bol napísaný: 3. november 2008 - 19:06:25
Príspevok bol napísaný: 3. november 2008 - 19:15:41
Tým som chcel povedať,že jedna vlastnosť nám o človeku vypovie málo.Musia byť minimálne dve aby sme získali aký-taký obraz.
Príspevok bol napísaný: 4. november 2008 - 16:19:23
Príspevok bol napísaný: 4. november 2008 - 16:34:41
Všetky vlastnosti majú dva extrémy,také akoby pomyselné "+" a "-".No a to,že mezi týmito dvoma bodmi je calá škála odlišností a špecifík,môžme odignorovať pre jednoduchšie zaradenie.
Myslím,že máš praktického brášku a možno to dotiahne ďaleko
Príspevok bol napísaný: 4. november 2008 - 19:40:22
prefikana líška
a na tích čo sa nechajú oklamať tými prvými dvoma
Príspevok bol napísaný: 5. november 2008 - 00:00:28
Ale pre prvotné - orientačné delenie stačí klasifikácia Timewoodovho brata ****ti a normálni
Príspevok bol napísaný: 5. november 2008 - 06:03:55
1.skupina - myslitelia - to su ti co davaju vizie, nove myslienky a pod.
2.skupina - realizatori - ti co tie myslienky zrealizuju do praxe
3.skupina - ludia co len mudruju a pindaju prvym dvom skupinam do ich roboty... a tak im strpcuju zivot.
A myslim, ze to sedi.
Príspevok bol napísaný: 5. november 2008 - 15:27:21
2. Obyčajní, jednoduchí, nudní, ktorí od života nič nechcú, ani babu si nájsť. Síce pekní ale prázdni (-1 000 000 credits)
3. Inteligentní, šikovní, múdri, moderní ktorí chchú niečo v živote dosiahnuť a aspoň pre mňa pohnú prstom (+1 000 000 credits)
4. Alkoholici a rôzne pochybné živly (-2 000 000 credits)
5. Nedajú sa nikam zaradiť
Príspevok bol napísaný: 5. november 2008 - 20:24:29
Príspevok bol napísaný: 28. február 2009 - 16:13:22
Neskor to rozmenite na drobne a pri troche stastia je z toho aj celkom funkcny zaver...
...
Moje dve zakladne skupiny ludi su:
1, ti co su podobni mne
2, ti ostatni
..
Akokolvek sa zamyslam, zistim ze ti, co su podobni mne, s ktorymi mam nieco spolocne, ci uz zaujmy, pohlad na vec, zivot atd, vzdy v nich najdem nejaky stimul. Nieco co ma motivuje a s kym nestracam "kontakt". Tieto typy nemusia mat naopak detailne a slovne presne rovnaku odpoved na nieco ako ja, ale podstata a rovnake myslenie nam zaruci, ze sa navzajom dobijame energiou.
...
Ti ostatni, co zo mna naopak energiu vycucavaju, voci tym mam celkom dobre vyvinuty splachovaci postoj
Príspevok bol napísaný: 28. február 2009 - 17:39:37
2.nepoučiteľní
3.poučujúci
Je jasné, že na prvé dve skupiny delí ľudí tá tretia skupina....
Príspevok bol napísaný: 2. marec 2009 - 18:05:32
1. s ktorými sa dá veľmi dobre
2. s ktorými sa dá dobre
3. s ktorými to ešte ako tak ide
4. pri ktorých treba zaťat zuby, aby to ako tak išlo
5. ktorým je lepšie sa vyhnúť.
Príspevok bol napísaný: 2. marec 2009 - 22:22:13

Pomoc