Súdruhovia,ďakujem za odpovede,dávno som sa tak nezasmial.
Elfant
Citát
a potom ma narok pozadovat naplnenie svojich opravnenych poziadaviek.
tak toto je perlička!
Citát
u tych co ziju v Galante sa to ale tak trochu aj ocakava. Hovori sa tomu vzajomne pochopenie.
VZÁJOMNÉ????? to by ma zaujímalo,čo si pod takým slovom predstavuješ.
Game
Citát
pri inom vývoji dejín sa mohli podeliť veci ináč a ešte ináč alebo úplne ináč
Takže sa to vyvinulo tak,že sme v peknej pr...li a basta? dosť často to počujem.Obdobou toho je ,,ak sa ti tu nepáči" alebo ,,na slovensku je to tak".
Dobré argumenty!
Citát
tebe nehovorieval starý otec: koľko jazykov vieš, toľkokrát si človekom ?
Takže ak ja ovládam 4 reči a niekto len 2 je menejcenný? minule som to použil na SME a zrušili mi to.
Citát
tebe ubližuje, že vieš slovensky ?
to by som tu asi nebol.
Nie,mne vadí,že sa musím prispôsobovať kvantu hlupákov,ktorí si myslia,že sú niečo viac a preto sa im musím prispôsobiť!
darkman
Citát
Co to meni na fakte, ze je prislusnik mensiny
to je akože handicap?
Dead
Na tú prvú časť ti poviem len toľko,že choď sa do kúta hanbiť.
Citát
nemusi naucit po slovensky (a mozes aj stokrat tvrdit opak), ziadny zakon ho k tomu nenuti.
Môžeš sa v štátnej správe zamestnať bez znalosti slov.jaz.?
to,že ti to vyslovene neprikazuje,ešte neznamená,že ťa k tomu nenúti?
Múžeš,ale nemusíš!Len vo filme bolo tak,že ak si nechcel,tak s tebou spravili krátký proces.
PS. Odpovie niekto na tú moju otázku??
Hlavné práva menšín, zaručené medzinárodnými dokumentmi:
1. Právo na existenciu jednotlivých príslušníkov menšiny i skupiny (menšiny) samotnej. Z toho vyplýva zákaz genocídy, vyhnania z krajiny, demografickej zmeny regiónu.
2. Zákaz diskriminácie z dôvodov príslušnosti k menšine alebo výkonu práv, patriacich menšinám.
3. Zvláštne ochranné opatrenia a príslušné práva sa týkajú materinského jazyka, pretože utlačovanie menšiny začína obvykle tu. Sem patrí právo súkromne i verejne používať svoj materinský jazyk aj v úradnom styku a pred súdmi, uvádzať svoje meno v materčine, označovanie geografických názvov obcí aj v jazyku menšiny (pri určitom počte príslušníkov menšiny, ktorí tam bývajú.
4. Právo využívať vlastné médiá.
5. Právo udržovať kontakty aj s občanmi iných štátov tej istej národnosti, etnicity alebo náboženského vyznania.
6. Právo zakladať vlastné spolky, združenia, aj politické strany.