FreeSpace Portal Fórum: Jozef50205's Blog - FreeSpace Portal Fórum

Skočiť na obsah

Pripísať sa k blogu Jozef50205's Blog   
* * * * -

Želám všetkým krásne prežitie Vianoc.

3 Komentárov:
Vraj najkrajšie sviatky roka. Ale ako to vlastne je a bolo ? Pohľadom človeka stredného veku môžem iba konštatovať, ten fantasticky sviatok narodenia Pána sa z našich príbytkov vytratil. Tí starí podľa ktorých sme sa i my, vtedy mladí, držali, sú už na večnosti, a my dnes v našom veku, i keď máme snahu dodržiavať všetky...
* * * - -

Dve výročia v spojení s prvou Slovenskou štátnosťou.

Pridať komentár
Či chceme, či nechceme, ale pravdou je fakt,že tento rok, ktorý bude za pár dni minulosťou bol výročným , aj keď mnohí najmä tí zanietenejší o tom nechcú počuť ani slovo.
Niekoľkými riadkami pripomeniem o čo sa vlastne jedná. V marci sme si pripomenuli 70 výročie vzniku našej prvej štátnosti a v októbri 70...
* * * * -

Dnešný deň.

2 Komentárov:
Opäť, iba tak, sedím,smolím nejaký ten riadok,domom sa ozýva praskot horiaceho dreva,kvapky dažďa od noci buchocú na okná,dokonca teraz sa aj blýska i buráca hrom, nárazový a rýchlo sa meniaci vietor vyháňa z krbu vôňu dymu miešajúc sa s mojím ,tejto jesene prvýkrát, zvareným mladým vínom s klinčekmi,a vôňou...
* * * - -

Veterné mlyny.

Pridať komentár
" Hľa,ja pošlem svojho anjela a pripraví predo mnou cestu.I zaraz príde do svojho chrámu Panovník,ktorého hľadáte, a anjel zmluvy,ktorého si žiadate.Hľa príde,hovorí Pán zástupov- ktože vydrží deň jeho príchodu,kto obstojí,keď sa zjaví?Veď je on ako roztápajúci oheň a ako zelina práčov.
I sadne si a bude...
* * * * -

...ľudze mojo , a co ?... jazykový zákon./skeč/

6 Komentárov:
... ta co še ľen na tom našom Slovensku robi,šak to už Sodoma i Gomora. Ta našo páni v Blave neznaju čo robia? Ta daju takoj zákon-Jazykový , že nahraju našim bratancom na juhu, aby mohli ešči vecej kričec, jak u nas v šumnoj krajine plano? Ba pravdu povim ani ja neznam, či toto mojo pismo na Blogu prejdze, či neporušujem i...
- - - - -

Spanilé jazdy extrémistov pokračujú.

2 Komentárov:
A spanilé jazdy Pospolitosti pokračujú.Jednoducho plnia to čo ľuďom v tomto tak ťažko skúšanom kraji sľúbili , ako určite oblasť Krompách je, no nielen tam všade na celom Spiši a na východe republiky ako takej. Vždy kde boli a sú problémy charakteru vysokej nezamestnanosti okorenenej neprispôsobivými spoluobčanmi,našimi...
- - - - -

Život píš príbehy: Veget.

Pridať komentár
Ročník ubehol ako voda:Mali sme uzavreté semestre bez možnosti prenášať si naše základné povinnosti z jedného skúškového obdobia na druhé a bol to niekedy aj dobré,ked duša študentská vždy mala snahu si všetko zľahčovať, čo je aj tento prípad a takéto opatrenie dekana malo niečo do seba, síce stúpli žiadosti o...
- - - - -

Život píše príbehy: Roky "70" ...

2 Komentárov:
Jednoducho boli to "70"roky a vtedy určite som nemyslel,že do budúcna môže byť aj niečo krajšie... a krajšie obdobie ako toto, hlavne ak sme boli nainfikovaní slobodou a predzvesťou možného nástupu skutočnej demokracie,ako sme to často počúvali na Radio Welle,Hlase Ameriky ... a takú muziku a od takých kapiel na...
- - - - -

Život píše príbehy: Štefan

Pridať komentár
Písal sa rok 1944 a bolo už dávno po Dušičkách. Nemecké jednotky alebo skôr povedané špeciálne jednotky na boj s banditami,dnes by určite mali v názve " proti teroristické, " zložené z rôzne jazykovo hovoriacich okupačných vojakov, zaodetých a vyzbrojených podľa vlastnej vôle, ale vždy s nemeckými veliteľmi, už...
- - - - -

Život píše príbehy: Keď sme museli aj trávu počuť rásť.

2 Komentárov:
Celou budovou sa ozýval zvuk sirény, krik, hurhajk a do dôstojníckej izby padol lúč svetla z chodby, keď službokanajúci poddôstojník ma prišiel zobudiť: "Je vyhlásený poplach súdruh poručík. " Dobre, ďakujem, už som hore,veď v takom hluku sa už nedá spať. " Vedel som, že počas tejto zimy,...

• (14 Strán)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Posledná »

Náhodný obrázok z albumov

Poľné maky - nálet.

Hľadať v mojom Blogu

Najnovšie zápisy

Tagy

Moje linky v Blogu